top of page
Zoeken

Parts Therapy via Hypnose: Een Effectieve Behandelmethode

Bijgewerkt op: 6 apr. 2023

Parts therapy via hypnose is een krachtige en effectieve therapeutische techniek die gericht is op het werken met verschillende delen van het onderbewustzijn van een persoon. Het doel van deze methode is om te helpen bij het veranderen van ongewenste gedragingen, emoties en denkpatronen die belemmerend zijn voor het dagelijks leven van een persoon. Parts therapy via hypnose wordt vaak gebruikt als onderdeel van hypnotherapie, maar kan ook op zichzelf staand worden gebruikt.

Hypnose wordt gebruikt om een ​​persoon in een ontspannen toestand te brengen, waardoor het mogelijk wordt om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is het deel van ons bewustzijn dat verantwoordelijk is voor onze emoties, gevoelens en gewoonten. Parts therapy via hypnose maakt gebruik van dit toegangspunt om verschillende delen van het onderbewustzijn van een persoon te identificeren en ermee te werken.


Parts therapy via hypnose werkt door middel van verschillende stappen:

  1. Identificatie van de delen: De therapeut zal de persoon in een hypnotische trance brengen en vragen om een ​​innerlijk beeld van een deel van zichzelf te creëren dat verantwoordelijk is voor het gedrag, emotie of gedachtepatroon dat hij/zij wil veranderen.

  2. Communicatie met de delen: De therapeut zal vervolgens communiceren met het deel om erachter te komen waarom het bestaat, wat het wil bereiken en welke rol het speelt in het leven van de persoon. Door deze communicatie kan de persoon begrijpen waarom het deel bestaat en welke behoefte het probeert te vervullen.

  3. Samenwerking tussen de delen: De therapeut zal dan werken aan het creëren van een samenwerking tussen het deel dat verantwoordelijk is voor het ongewenste gedrag, emotie of gedachtepatroon en andere delen van de persoon. Door deze samenwerking kan het deel worden geïntegreerd in het leven van de persoon

en kan er een nieuw evenwicht worden gevonden.

  1. Testen van de verandering: Na de sessie zal de therapeut de persoon uit de trance halen en het gedrag, emotie of gedachtepatroon testen om te zien of de verandering is opgetreden.

Parts therapy via hypnose kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan problemen aan te pakken, waaronder angst, depressie, verslaving, gewichtsproblemen en traumatische ervaringen.

Het is een non-invasieve en veilige behandelmethode die geen medicatie of chirurgie vereist.


Parts therapy via hypnose is een effectieve manier om gedragingen, emoties en denkpatronen te veranderen die belemmerend zijn voor het dagelijks leven van een persoon. Door middel van communicatie met verschillende delen van het onderbewustzijn kan de persoon begrijpen waarom het ongewenste gedrag, emotie of gedachtepatroon bestaat.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gelukkig !

Comments


bottom of page