top of page
Zoeken

Mijn persoonlijke reis naar hypnotherapie.

Hoe ben ik er nu toe gekomen om hypnotherapie te gaan doen?


Voor mijn vrouw Jana en ik Happy Days uitbaatten, was ik al coach en leidinggevende van een team mensen in een verkoopsfunctie.


Dat heb ik jaren gedaan, en het coachen … dat heeft me altijd goed afgegaan, heb ik altijd héél graag gedaan. Ik zette doelen, gaf opdrachten en maakte tussenstappen om de doelen te bereiken voor de mensen met wie ik werkte.

Niet iedereen in mijn team had het altijd even gemakkelijk om de vooropgestelde doelen te bereiken hoor, maar wie moeite had … daar werkte ik dan nog nauwer mee samen om ook die persoon ‘on track’ te krijgen naar het vooropgestelde objectief. Geen 2 mensen zijn hetzelfde, zo was ik me dan ook bewust dat niemand van deze mensen hetzelfde traject zou doorlopen. En TOCH werden de doelen behaald! En kon ik trots zijn op IEDERE persoon waarmee ik werkte.

Precies OMWILLE van deze differentiatie, van dit onderscheid maken tussen elk INDIVIDU.

Er is dus niks zo leuk als zien dat puzzelstukjes in mekaar passen en het totaalplaatje verbluffend is.


Als je dan bekijkt dat we in het dagelijkse leven met alles wat we tegenkomen er soms ook mee gebaat zijn om doelen te stellen, om gedachten te veranderen en om belemmeringen te overkomen is de vergelijking met het coachen in een professionele omgeving snel gemaakt. Wanneer je dan het gewenste resultaat behaalt, het beoogde streefgewicht, het stoppen met roken, het overwinnen van angsten en/of onzekerheden… dan is dat euforisch gevoel nét hetzelfde als dat je met je werk incentives, prijzen of awards haalt. Met dat verschil dat je je persoonlijke gelukslevel de hoogte in jaagt! Niet je werkgever die méér omzet haalt omwille van jouw arbeid!


Enkele jaren terug las ik in de krant een artikel van een redactrice die een hypnosetherapeut bezocht had, die aan Quantum Healing Hypnosis deed. Dit houdt in dat je bij die persoon terecht kan om je huidige leven te healen door een bezoek te brengen aan een voorgaand leven en op die manier kan nagaan in hoeverre dat dat voorgaande leven nog invloed heeft op je huidige … vond ik ZO boeiend, dat ik Jana meteen een sessie cadeau deed.

Waarom niet mezelf? Simpel, Jana is ook into dergelijks en ik ben nu eenmaal iemand die andere eerder dingen gunt dan mezelf. Ik heb er plezier aan te zien dat anderen het plezierig vinden.

Maar … wat een ervaring was dat voor Jana! Mindblowing. En zo is mijn persoonlijke interesse in hypnose gewekt… en al héél snel, had ik in de mot wat een krachtig iets dit is.

Als we het spiritueel gaan bekijken, dan ben ik persoonlijk er rotsvast van overtuigd dat we als mens nog geen fractie van ons kunnen gebruiken. Ons brein en ons zijn, ons innerlijk, ons onderbewustzijn zijn door de band genomen niet eens de helft van de tijd in synergie met mekaar. Vandaar ook dat je sommige mensen soms weet twijfelen tussen ‘het hart en het verstand’. Misschien ook jij?


Wel daarom hou ik van hypnose. Hypnose herstelt jouw harmonie. En ik ben elke keer blij als een kind wanneer ik dat bij iemand van op de eerste rij mag meemaken. Want mijn bijdrage, die is daarin beperkt hoor. Ik begeleid je maar … maar uiteindelijk ben JIJ het die het doet!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gelukkig !

Commentaires


bottom of page