top of page
Zoeken

Angst voor Hypnose?

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2023

Vaak krijg ik de opmerking :” Ik denk niet dat het iets voor mij is, ik ben bang dat je mij er niet meer uit gaat krijgen!”

Ik begrijp waar die ‘angst’ vandaan komt.


Even een toelichting.

Het woord Hypnose is een afgeleide van het Griekse woord ‘Ypnos , wat naar analogie van de mythologische figuur Hypnos als God van de slaap, ook slaap betekent.

Neem daarbij dat sommige hypnotiseurs of hypnosetherapeuten het onderbewuste bereiken met de suggestie ‘SLAAP’ … en de modale mens zou al denken dat je in / onder hypnose ook in slaap bent.


De showhypnoses waarbij je mensen in een hypnotische toestand de gekste dingen ziet doen, dragen niet meteen bij tot een correct beeld van wat hypnose écht inhoudt.

In werkelijkheid kan je hypnose beter vergelijken met een diepere vorm van meditatie, een soort trance waar je in komt maar waar je zélf de keuze hebt om er ook weer uit te komen. Bij hypnosetherapie word je begeleid in die trance aan de hand van wat we suggesties noemen en die je als gehypnotiseerde goedmoedig volgt omdat ze je helpen te brengen naar waar je wil komen met je gedachten, emoties, handelingen …

Weet echter dat wanneer er ook maar één suggestie zou gegeven worden die jou niet zint, je steeds de power hebt om de hypnose te verbreken.

Hypnose is louter een toestand waarin je geholpen wordt jouw onderbewustzijn bewuster te maken en bij te sturen.


En zeg nu zelf , een therapietechniek die ook helpt om van je angsten af te raken … kan toch niet angstaanjagend zijn, niet?


Heb je vragen?

Bedenkingen?

Zit je ergens mee ?


Neem gerust contact op, ik beantwoord met plezier je vragen en zal steeds je steeds hulp op maat bieden.


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gelukkig !

Comments


bottom of page